Een fantastisch vak

 1. Elektriciteit is de toekomst
  Kijk maar eens om je heen: alles wordt meer en meer geautomatiseerd. En daarvoor is elektriciteit nodig. Jij krijgt als elektricien de kans om die spannende evolutie van dichtbij mee te maken. Als elektrotechnicus blijf je altijd op de hoogte van de meest recente technologische ontwikkelingen. Je bent dus echt mee met je tijd.
 2. Ons vak evolueert voortdurend
  Ook ons vak zelf verandert voortdurend: de technologie wordt ‘slimmer', elektrische componenten worden geavanceerder, installaties alsmaar moderner. Als elektricien heb je dus nooit last van sleur! Afwisseling troef.
 3. Grote werkzekerheid
  Wist je dat elektricien een knelpuntberoep is? Er zijn dus meer jobs voor elektriciens dan (geschikte) kandidaten. Wat betekent dat? Je vindt na je opleiding gemakkelijk werk. Ja, zelfs als het crisis is! Vaak wordt je zelfs al een job aangeboden in afwachting van je diploma. Veel bedrijven zijn immers op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste werkkrachten. Veel jongeren die afstuderen, kunnen bijvoorbeeld meteen aan de slag in het bedrijf waar ze stage gelopen hebben.
 4. Elektricien zijn: da’s denken én doen
  Je werkt graag met je handen, maar je vindt het ook fijn om je verstand te gebruiken? Dan is elektrotechniek helemaal jouw ding. Want in dit vak moet je niet alleen handig zijn. Je moet ook logisch kunnen denken, wanneer je bijvoorbeeld een panne moet oplossen. Reken maar dat je als elektricien je brein in conditie houdt!
 5. Interessante carrières en jobs
  Als elektricien oefen je meer dan één beroep uit: er zijn maar liefst 26 verschillende soorten jobs. Bovendien kun je een mooie carrière uitbouwen. Als elektricien kun je bijvoorbeeld promotie maken of topspecialist worden in een bepaald domein.